söndag 12 juli 2009

Jag vet att det är fel..

Att beklaga sig i dessa tider när man fått ett jobb. Jag är otroligt tacksam för att jag fått det. Det var ju hela mitt mål.. att få ett jobb så jag kunde flytta från mitt tillfälliga boende hos min mor o hennes man. Stackars dem.. de har ju hela sitt hem med alla mina möbler. I vardags rummet har de sina möbler, mina o min säng som jag ska renovera upp. Tyvärr verkar jag inte kunna nå mitt mål nu. Mitt nu varnade jobb ger inte så mkt betalt eftersom det går under cafe... det är nästan heltid men ger inte så man ens kan klara en hyra o mat. Måste alltså ut o skaffa ett till jobb. Men hur lätt är det? Att passa ihop en 75% tjänst med något mer., Jag skulle bli överlycklig av ett kassajobb på ica eller willys. Det måste ju nästan vara ett kvälls o helg jobb som passar bäst.. Hur gör andra?? Skulle va intressant att att veta. Och Hur har världen utvecklats? Ska det vara så att vi kvinnor i dagens läge ska ha 3-4st jobb för att gå runt på ett ensam hushåll eller som singelmamma? Det är ju helt sjukt! Vart tog alla heltidsjobb vägen.. vart tog kr per timme vägen? Hur kan det komma sig att jag kan ha samma tjänst som en kille, men att han får högre lön? Gör vi inte samma jobb eller? Jag kanske tom gör jobbet lite bättre än honom och ändå får han mer.. Fast jag känner inte ens många killar som har deltidsjobb. Alla jag känner har heltidsjobb.

Känns surt att när man trodde att det var frid o fröjd för att man äntligen fått en tjänst så kan man ändå inte klara sig själv. De jag har pratat med(banker) om vad jag ska ha i mån för att klara mig är ca 4000 till.. Har ju äntligen hittat en lght som inte har dyr mån kostnad o som passar mig som handen i handsken 4 ever.. Men nej.. Jag tjänar för dåligt! Lite ledsen, lite trött blir man...Vet snart inte vad man ska ta sig till.. Någon i Västerås som känner till något extra jobb på kvälls o helgtid??

Imorgon är en ny dag.. då tar vi nya tag!

4 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

vad tråkigt att få så lite lön.Jag tycker det är fel att män alltid ska tjäna mera.Konstigt när ni gör samma jobb.Hoppas det dyker upp någonting som passar dej.Häller tummarna.Ha en skön kväll kramizar ~~~~RITA~~~~.

Pär Karlsson sa...

Jag håller med dig, det är ett sinnesjukt orättvist samhälle vi lever i. Det pratas mycket om jämnlikhet, men hur kan det då komma sig att VI MÄN tjänar nästan dubbelt i de brancher som är mansdominerade? Ett samhälle vilar faktiskt mer på dom kvinnligt dominerade brancherna om man ser det kortsiktigt. Utan vård, barnomsorg, sjukvård och någonstans att handla livsmedel är kollapsen av samhället ett faktum. Kämpa på, jag står gärna på barrikaderna med er!

Suss sa...

Hej
Jag känner VERKLIGEN med dig! Sverige ska vara världens mest jämställda land - jo pyttsan! Och Sverige ska vara ett "välfärdsland" - jo hej du! Det är ett land för de rika och de som har jobb och kan jobba 180 % eller mer.
Själv stupade jag pga det jobb jag hade i kombination med att klara hem och familj. Vad hände då? Jo, man blir jagad av Försäkringskassan som bidragsfuskare och simulant! Sen när man F-kassan bestämt att man inte är sjuk längre (det gör nämligen DOM - inte läkarna!!) då har man inget jobb kvar och får heller inte stämpla. Jag har varit sjuk för länge så jag har ingen A-kassa. Har du varit sjukskriven i 5 år så har du sumpat A-kassan trots att du betalat din avgift hela tiden! Då har du INGET att leva på sen.
ARG!!!!! är vad jag blir!!
Tänker på dig och OROAR MIG MYCKET över att du ska ta ett extra jobb!! Hur ska du orka!? Och hur blir det med dina fina "stygn med stil" då??
KRAMAR till dig från mig

johanna. sa...

läs gärna, försöker få bra texter. precis börjat men jag vill höra din åsikt!