onsdag 24 juni 2009

Mitt nya jobb..

Så denna vecka har alltså varit min första vecka o idag har varit min 4e dag på nya jobbet. Man städar väldigt mycket varje dag pga hygien. Det är ju även ett pralin makeri. Vi har gjort 3000 chili/lime praliner i dag. En pralin tar 3 dagar att göra och håller i ca 4v, rumstemperatur. Jag lär mig väldigt mycket varje dag och det är sjukt mycket info att komma ihåg.. tur att jag inte har demens. Jag har även varit med på en fika provning.. då man provar lite olika cholkader o en tryffel o en pralin.. dricker lite te eller kaffe. Denna tar ca en timme.. men består av 15 min info o sen provsmak. I kväll har jag även fått närvara vid en stor chokladprovning med 16p ( 1h o 15 min). Då provar man 10 sorters choklad, en tryffel o 2st praliner. SÅÅÅ mätt blev man efter den.. men gott var det. (Kanske inte låter så gott med mögelost o choklad, men det pralinen kommer nog att bli min favvo.) Tänkt att samma choklad böna kan smaka såå olika beroende på vart den är odlad. Blev riktigt förvånad.. Så om ni någon gång har tillgång till en chokladprovning.. GÖR DEN! Jag kommer nog aldrig mer att tycka om en marabou.. Mycket intressant o lärorikt yrke jag har kommit in på. Väldigt glad att de valt just mig som deras medarbetare. De berättade att de inte väljer vem som helst. Har även idag gjort dekor i vitt choklad, kul att få utöva sin kreativitet på fler områden!

Sy som jag skulle göra denna vecka har jag inte alls orkat gjort när jag kommit hem. I morgon är jag ledig.. men hur kul är det att sy när det är vackert väder ute o man har jobbat hela veckan? Får väl hålla mig ute på förmiddagen o sy efter luch. MÅSTE! På kvällen börjar Aros festivalen och jag ska ner och äta en langos.. så gott tycket jag.. men max 2st om året räcker!

Nu ska jag kika lite tv, vila mina ben och huvud.. smälta all info o försöka koppla av..

Må väl därute.. mörk choklad ÄR bra för hälsan och HÅLLER KARIES BORTA!

Kramelikram

5 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Det låter både mysigt och jobbigt ditt nya jobb.Men får du göra saker kanske det tar överhand.För du är ju bara så kreativ.Ha det gott nu när du är ledig,passa på att njuta av det helt underbara vädret.Ha det gott och var rädd om dej kramiz ~~~~RITA~~~~.

På Nannys trapp sa...

Heej vännen kan tänka mig att det mycket men det är ju så gott håller helt med tänk att choklad i olika kobinationer kan smaka så olika många kramar A-M..Jag jobbar helgen sen är det SEMESTER I % HELA VECKOR...

På Nannys trapp sa...

ojdåå vet inte var den siffran tog vägen men 5 hela veckor skulle det vara...

Annas Vita Hjärtan sa...

Hej gumman!

Åh vad jag är glad för din skull att du fick jobbet. det verkar ju vara så roligt!!!

Jag satt och tittade på FB på en kompis bilder och där var du med...hihi Lite roligt!

Hoppas vi ses snart!

Krmis Anna

Älskar sött/ Unik kollektion sa...

Hej Sötis!!

I går kväll hämtade jag ut världens finaste ballett dansöser och en ljuvlig käpphäst/ ren!! Underbara!!

Tack snällaste du för allt fint du gjort till mig och min butik och för att du finns!!! =)

Grattis än en gång till ditt jobb..det är nog så kreativt som att sy och så sött och gott sen!!..Älskar sött..tihi...=)

Ha en härlig helg!! kramar Malin